KRIMIONLINE, KRIMI ZPRÁVY, KRIMI VIDEA, KRIMI PLUS

KRIMIONLINE.cz

KRIMI ZPRÁVY ONLINE

krimi zprávy

ČLÁNKY

Soud pustil z vězení expolicistu odsouzeného na 10 let za vraždu

Krajský soud v Hradci Králové ve středu propustil z vězení bývalého policistu Jiřího Jungmana, který v květnu 2008 při potyčce zastřelil člověka. Jungman si ve vězení odpykával desetiletý trest, Ústavní soud (ÚS) minulý týden rozsudek zrušil. Případem se bude znovu zabývat hradecký soud, hlavní líčení dosud nebylo nařízeno.


"Rozhodnutím soudu nejsem překvapen, klient před tím sám nastoupil do výkonu trestu, nebylo zde to riziko, že uprchne. Ostatní vazební důvody ani nepřipadaly v úvahu," řekl obhájce obžalovaného Miloslav Jančík.

Obhájce tvrdí, že v této kauze státní orgány celkem osmkrát přehodnotily chování obžalovaného. "Ten případ byl rozporný od samého začátku, jsem přesvědčen, že by měl být hodnocen jako případ nutné obrany," řekl novinářům Jančík.

Státní zástupkyně Lenka Faltusová dnes řekla, že ani v době podání obžaloby obžalovaný ve vazbě nebyl. "Jsem přesvědčena, že zde vazební důvody nejsou, proto jsem soudu navrhla, aby byl podán příkaz k propuštění," řekla Faltusová.

Odsouzeného se zastal až Ústavní soud

Hradecký soud Jungmanovi v roce 2010 uložil dvouletý trest s podmíněným odkladem na pět let, a to za ublížení na zdraví z omluvitelné pohnutky. Vrchní soud v Praze ale čin překvalifikoval na vraždu a poslal Jungmana na deset let do věznice s ostrahou. Před dvěma lety verdikt potvrdil Nejvyšší soud.

ÚS však verdikt zrušil, protože podle něj justice zcela pominula Jungmanovy argumenty a rozhodla o jeho vině bez odpovídajících důkazů. Podle soudu například z žádného z důkazů nelze jednoznačně odvodit, že Jungman potyčku vyprovokoval.

Incident se odehrál v květnu 2008 v Trutnově. Jungman se pozdě v noci dostal do slovní a poté i fyzické potyčky s dalším mužem. Oba byli podle spisu opilí. Vše začalo tím, že se obžalovaný při cestě z restaurace zastavil u mužova domu a údajně dráždil psa za plotem. Kvůli tomu vyběhl z domu majitel a strhla se potyčka, která skončila střelbou. Jeden z výstřelů zasáhl muže do srdce. Jungman tvrdil, že jej muž napadl pěstmi a vyhrožoval mu zabitím. Navíc na něj poštval psa bojového plemene.


(Zdroj: Krimi Zprávy Trutnov)


krimi pátrání

PÁTRÁNÍ PO OSOBÁCH


ČORBA LADISLAV
* 18.3.1963 hledaný

DUCHOŇ KAREL
* 19.1.1990 hledaný

FILIP MIROSLAV
* 28.12.1955 pohřešovaný

ILIEVA MARIA METODIEVA
* 16.11.2007 hledaná

JANDOVÁ KATEŘINA
* 23.8.1991 hledaná

KMOCH PAVEL
* 8.6.1971 hledaný

LOKAJÍČEK LADISLAV
* 20.3.1999 hledaný

POPOVICI MARK
* 5.11.2018 pohřešovaný

RAETHER MICHAL
* 17.10.1986 pohřešovaný

RAKAŠ PATRIK
* 13.1.1993 hledaný

ŠIMKOVÁ KLÁRA
* 30.11.2006 hledaná

(Zdroj: Policie ČR www.policie.cz)

krimi zprávy

KRIMIONLINE.cz

Praha Brno Ostrava Plzeň Liberec Olomouc Ústí nad Labem České Budějovice Hradec Králové Pardubice Havířov Zlín Kladno Most Karviná Opava Frýdek-Místek Karlovy Vary Teplice Děčín Jihlava Chomutov Jablonec nad Nisou Přerov Prostějov Mladá Boleslav Česká Lípa Třebíč Třinec Tábor Znojmo Příbram Cheb Orlová Kolín Trutnov Písek Kroměříž Šumperk Vsetín Valašské Meziříčí Litvínov Uherské Hradiště Hodonín Český Těšín Břeclav Krnov Litoměřice Sokolov Nový Jičín